• Novinky

            • Ponožková výzva - 21.03.2023

            • Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Dátum 21. 3. je symbolický, keďže Downov syndróm je trizómia 21. chromozómu a ponožky sú symbolom, pretože chromozóm má podobný tvar.

              Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Ich prijatie spoločnosťou, šanca na bežné vzdelávanie, či príležitosť na prácu ešte stále nie je samozrejmosťou. Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môže každý z nás búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti a mohli realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život.

              Ako sa môžeš zapojiť? Stačí, ak si 21. marca obuješ dve odlišné ponožky.Takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

            • Maturita 2023 - základné informácie pre maturantov

            • Milí maturanti!

              Prihlásili ste sa na maturitu. Čakajú na Vás postupne jej jednotlivé etapy - externá časť v podobe testov a písomná forma internej časti vo forme slohových prác v marci a ústna forma internej časti maturitnej skúšky v máji.

              V zmysle dokumentu Sprievodca školským rokom 2022/2023 sa riadny termín externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky (EČ a PFIČ MS) v školskom roku 2022/2023 uskutoční v dňoch:

                • 14. marec 2022 (utorok) – slovenský jazyk a literatúra
                • 15. marec 2022 (streda) – anglický, francúzsky, nemecký, ruský jazyk
                • 16. marec 2022 (štvrtok) – matematika

              Náhradný termín EČ a PFIČ MS sa uskutoční 3. až 5. apríla a 12. apríla 2023.

              Opravný termín EČ a PFIČ MS určí MŠVVaŠ SR.

              Organizáciu maturitnej skúšky upravuje zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhláška č. 318/2008 Z. z. o ukončovaní štúdia na stredných školách v znení neskorších predpisov. EČ MS a PFIČ MS zabezpečuje NÚCEM.


              Maturitná skúška - pokyny pre žiakov

              Pokyny na vyplňovanie OH