• Novinky

            • Vianočná pošta na škole

            • Tento školský rok prebieha v našej škole „Vianočná pošta“. Každý, kto chce potešiť svojho kamaráta, spolužiaka, učiteľa nejakým vianočným pozdravom, želaním, kresbou, môže hodiť svoj odkaz do pripravenej krabice. Krabice na vianočnú poštu budú umiestnené na prízemí a 1. poschodí od 1.12. 2022 do 19.12. 2022.  ​​​​​​​

            • Vianočná súťaž

            • Takže skrášľujte, zdobte, vymýšľajte, aby ste sa pritom dobre zabavili, hlavne príjemne cítili a napokon aj niečo chutné v odmene dostali!

            • "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?"

            • O zbierke Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? ste už pravdepodobne počuli. Jej hlavným cieľom je potešiť na Vianoce seniorov žijúcich v domovoch dôchodcov po celom Slovensku. Zapojiť sa môže ktokoľvek – stačí nájsť vhodnú škatuľu od topánok, obaliť ju baliacim papierom, nakúpiť niekoľko užitočných vecí, vložiť ich do škatule a zaniesť na zberné miesto. Organizátori sa už postarajú o to, aby škatule pred najkrajšími sviatkami v roku potešili čo najviac seniorov.

              Škatuľa by mala obsahovať z každého rožku trošku, takže ju naplňte niečím voňavým (sprchovací gél, šampón, sprej, tekuté mydlo, vlhčené obrúsky…), niečím sladkým (bonboniéra, čokoláda, cukríky), niečím slaným (chrumky, keksy), niečím teplým (čaj, káva), niečím na zábavu (krížovky, časopis, kniha), niečím zo srdca (pohľadnica, kresba, hrnček, pohár, drobnosť, čo poteší) a niečím teplým (rukavice, ponožky). Zabaľte zvlášť vrch a spodok škatule, aby sa dala otvoriť – organizátori musia ešte skontrolovať, čo sa v nej nachádza. 

            • 17. november - Deň študentstva

            • Každoročne si 17. novembra pripomíname deň, ktorý v minulosti už viackrát zasiahol do myslí a sŕdc ľudí v našej krajine. Je to deň, ktorý patrí predovšetkým študentom. Pretože práve študenti 17. novembra v roku 1939 vyšli do ulíc, aby protestovali, nesúhlasili, bojovali proti zlu, ktorým vtedy teror a fašizmus bol. Výsledok tohto boja za spravodlivosť a pravdu bol strašný. Zatvorené vysoké školy, zatknutí učitelia a študenti odvlečení do koncentračných táborov, v ktorých mnohí z nich našli smrť. Z tohto dôvodu bol 17. november na manifestačnej schôdzi delegátov 26-tich národov slobodného demokratického sveta označený za Medzinárodný deň študentstva.

              Presne o 50 rokov neskôr 17. novembra 1989 sa taktiež študentskými demonštráciami začala Nežná revolúcia v Prahe a Bratislave. K študentom sa pridala postupne celá verejnosť, čo vyústilo do pádu totalitného režimu. Rok 1989 priniesol národom v Československu, ako aj miliónom ďalších ľudí v strednej a východnej Európe slobodu, demokraciu, obnovenie ľudských práv a slobodu vo vyznávaní viery. Poslanci NR SR na svojom zasadnutí 20. októbra 2001 rozhodli schválením príslušného zákona, že 17. november – Deň boja za slobodu a demokraciu – bude štátnym sviatkom Slovenskej republiky.

            • Oznámenie o riaditeľskom voľne

            • Riaditeľka Spojenej školy, 

              v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5 a v súlade s § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka udeľuje

              riaditeľské voľno dňa  18. 11. 2022 (piatok)

              žiakom Spojenej školy, Školská 447/2, Turčianske Teplice z prevádzkových dôvodov.

              V Turčianskych Tepliciach, 14.11. 2022

              Mgr. Miriam Hechelmann, riaditeľka školy